Shalawat Jawa Syi’ir Tanpo Waton By Gus Dur

Posted: Februari 18, 2011 in Wejangan Leluhur

Ngawiti ingsun nglaras syi’iran

Kelawan muji maring pengeran

Kang paring rohmat lan kenikmatan

Rino wengine tanpo petungan

==

Duh bolo konco prio wanito

Ojo mung ngaji syariat bloko

Gur pinter ndongeng nulis lan moco

Tembe mburine bakal sengsoro

==

Akeh kang apal quran hadise

Seneng ngafirke marang liyane

Kafire dewe gak di gatek-ke

Yen isin kotor ati akale

==

Gampang kebujuk nafsu angkoro

Ing pepaese gebyare ndonyo

Iri lan dengki sugie tonggo

Mulo atine peteng lan nisto

==

Ayo sedulur jo nglaleake

Wajibe ngaji sak pranatane

Nggo ngandelake iman tauhide

Baguse sangu mulyo matine

==

Kang aran soleh bagus atine

Kerono mapan segi ilmune

Laku thoriqot lan ma’rifate

Ugo hakekot manjing rasane

==

Al-quran qodim wahyu minulyo

Tanpo tinulis biso di woco

Iku wejangan guru waskito

Den tancepake ing njero dodo

==

kumantil ati lan pikiran

Mrasuk ing badaan kabeh njeroan

Mu’zijat rasul dadi pedoman

Minongko dalan manjinge iman

==

Kelawan allah kang moho suci

Kudu rangkulan rino lan wengi

Di tirakati diriyadhoi

Dzikir lan suluk jo nganti lali

==

Uripe ayem rumongso aman

Dununge roso tondo yen iman

Sabar nerimo najan pas-pasan

Kabeh tinakdir saking pengeran

==

Kelawan konco dulur lan tonggo

Kang podo rukun ojo dak siyo

Iku sunahe rosul kang mulyo

Nabi muhammad panutan kito

==

Kang anglakoni sekabehane

Kang bakal ngangkat drajate

Senajan asor toto dhohire

Ananging mulyo maqom drajate

==

Lamun palastro ing pungkasane

Ora kesasar roh lan sukmane

Den jadang allah swargo manggone

Utuh mayite ugo ulese

==

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s